Сичуанський перець
Вид: |
Приправи та спеції
|
---|
Перець сичуанський (китайський, японський) — це висушені оболонки зрілих плодів деяких видів "зубного дерева".
У рецептах цей «псевдоперец» іноді радять замінювати білим перцем, проте така заміна не рівноцінна: у білого перцю надзвичайно тонкий і водночас сильний запах, в якому вгадується цитрусова нотка, що дає зовсім інше ароматичне «забарвлення» страві, а його пекучі властивості викликають у людини відчуття поколювання і легкого оніміння в роті.
Сичуаньський перець часто поєднують з цибулею, бадьяном і свіжим імбирним коренем. У Європі та Америці сичуанским перцем, головним чином, ароматизують страви з молюсків і ракоподібних і соуси до рибних салатів.